Működtetés

Üzemeltetés és karbantartás

A RENA Solar 360⁰ Solution System részeként átfogó napelemes kiserőmű működtetési szolgáltatást kínálunk, amely tartalmazza az naperőmű hatékony üzemeltetéséhez és karbantartásához szükséges periódikus ellenőrzéseket és ad hoc beavatkozásokat. A csomag részét képezi a kiszállások, illetve az adatszolgáltatási kötelezettséggel járó adminisztráció is.

A szolgáltatásunk kialakításakor két tényezőt vettünk alapul:

 1. több éves saját tapasztalatunkat, illetve
 2. legfrissebb iparági normákat és ajánlásokat.

Így munkánk során ötvözni tudjuk azt a tudást és tapasztalatot, amelyekre korábbi külföldi munkáink során tettünk szert - amellyel a jelenleg még alakuló magyar szolár piacon kevés szereplő rendelkezik. Továbbá fontosnak tartjuk figyelemmel kísérni az ipar fejlődését és a hasznos új tudást folyamatosan beépíteni szolgáltatásinkba.

A rendszeres és eseti átvizsgálásokat, javításokat kollégáink saját jármű- és eszközparkunk segítségével végzik el.

A napelempark üzemeltetés és karbantartás szolgáltatásunkat nemcsak az általunk épített napelemes kiserőműveknél de más kivitelező által átadott projekteknél is vállaljuk. Ilyen esetekben javasoljuk a napelempark műszaki átvizsgálását (link), amellyel felmérhető az erőmű aktuális állapota.

Karbantartás

Általános karbantartási feladatok

 • Napelempanelek ellenőrzése
 • Tartószerkezet ellenőrzése
 • Kötődoboz, inverterek, trafó ellenőrzése
 • DC/AC kábelek
 • Időjárás állomás, kamera rendszer ellenőrzése
 • Elektromos kerítés

Ad hoc karbantartás és hibaelhárítás

 • Elégtelen termelés esetén
 • Termelés leállás esetén

Üzemeltetés

Adminisztrációs háttérmunkák

 • Számlák, szerződések kezelése
 • Adatexport
 • Rendszeres és eseti jelentések
 • Menetrendezés – Ewiser Forecast

Az Ewiser rendszere több mint 300 db regisztrált napelemparkkal jelenleg a legnagyobb napelemes becslő cég az Magyarországon. Fontos tudni, hogy nem csak becslésről, hanem teljes körű ügyintézésről és egyedi monitoring rendszerről beszélünk, amelyen folyamatosan nyomon követheti a parkjának minden aspektusát (Termelés, számlázás, monitoring, MEKH).

Inverter management / hibadetektálás és bónusz garancia

Kiegészítő szolgáltatást nyújtunk a meglévő monitoring rendszerre. „Felokosítjuk” az Ön által használt monitoring rendszert. Figyelmeztetjük internet/trafó kiesés, illetve magas inverter hőmérséklet esetén.

Napelempark teljesítmény előrejelzés

Automatikus havi, másnapi, aznapi menetrendezést végzünk! Ön éves szinten 60-100 munkaórát takaríthat meg napelemparkonként, mert átvesszük a teljes MAVIR-os ügyintézést!

Mobil applikáció

Applikációnk segítségével könnyedén kézben tarthatja napelemparkjával kapcsolatos ügyeit a telefonján. Kövesse nyomon a termelést, ellenőrizze az inverterek munkapontonkénti teljesítményét.

MEKH ügyintézés és online számlázás

Szolgáltatásunk segítségével automatikusan beadjuk Ön helyett a kötelező összes V-és MEKH adatlapokat (V300, V304, V305, V310V, V311) valamint havonta állítunk ki számlát a MAVIR-nak a termelési adatok alapján és amennyiben szükséges GeoSzerverrel is rendelkezünk.

Szolgáltatásunkra fixen 0,6 Ft/kWh átvételi árat vállalunk! Így önnek 420 - 480 000 Ft/év extra bevétele keletkezik 700 – 800 000 kWh/év termelést feltételezve.

Akár 1MFt/MW AC extra bevételt tudunk garantálni megfelelő mennyiségű napelempark darabszám mellett, úgy hogy a teljes napelempark adminisztrációs terhet átvesszük!

Fontos tudni, hogy mi fizetünk Önnek azért, hogy átvegyük a parkja adminisztrációját!

Árak

RENA Solar 360 Solution SystemI. csomagII. csomag
RENA Solar – Ewiser Üzemeltetési csomag árai130 000 Ft / hó*150 000 Ft / hó**

* KÁT jogosultság esetén bónuszgaranciát vállalunk, amelynek mértéke akár évi 420-480 000 Ft, amelyet kifizetünk Önnek.

** METÁR jogosultság esetén érvényes pótdíjrendszerben büntetés mértéke akár évi 400 000 Ft is lehet, amelyet a csomag részeként átvállalunk Öntől!

Több projekt karbantartásának és üzemeltetésének megrendelése esetén kedvezményt biztosítunk Önnek!
RENA Solar 360 Működtetés

Kapcsolat

Ha felkeltettük érdeklődését vagy technikai kérdése merült fel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, e‑mailben vagy telefonon!

RENA Solar