Otthonfelújítási állami támogatás napelemes rendszerre

A kormány január 1-jétől Otthonfelújítási támogatást biztosít családok részére. A támogatás feltétele szerint legalább egy gyermeket nevelő családok otthoni felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, maximum 3 millió forintig. A támogatás igénylésének nem feltétele a CSOK igénylése.

A támogatást maximális összege 3 millió forint lehet. A jogosultság alapfeltételei: minimum egy gyermek, legalább egy éves TB jogviszony és köztartozás mentesség.

Amennyiben valaki 2021. január 1-je után felújítási munkálatokba kezd, és gyűjti a számlákat, akkor az állam visszautalja a költségeinek felét, maximum 3 millió forintot. Ez érvényes az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is. A támogatás összege napelemes rendszerre is fordítható.

Napelemre is igénybe vehető
50%-os állami támogatás!
Napelemre is igénybe vehető 50%-os állami támogatás!

Számlabenyújtási kötelezettség

A program keretében elvégzett munkálatokat számlával kell igazolni. A támogatás anyagköltségre és munkadíjra egyaránt felhasználható. Szükség lesz tehát anyagszámlákra és szerződést kell kötni a kivitelezőkkel a munkálatra. Ennek elősegítésére rendelkezésre fog majd állni egy egyszerű sablonszerződés. Ezeket kell majd benyújtani a Magyar Államkincstárhoz (MÁK), s ezt követően lesz visszaigényelhető a támogatás.

Anyagköltség és munkadíj, fele-fele arányban igényelhető, és összesen a támogatás maximális összege 3 millió forint lehet. Ez tehát azt jelenti, ha 6 millió forintba kerül a felújítás, és ennek az egyik fele anyagköltség, a másik munkadíj, akkor fele-fele részben élhetnek a jogosultak mindkét támogatással. Vagyis másfél millió-másfél millió forintot anyagköltségre és munkadíjra is elszámolhatnak. Ezt az összeget a családnak meg kell előlegezni és utólagosan igényelhetik vissza a MÁK-tól.

Utólag visszaigényelhető a támogatás

Az ügyeket teljes egészében elektronikusan lehet intézni. Az összegyűjtött számlákat a munka befejezését követően 60 napon belül kell az államkincstárhoz beküldeni, amelynek 30 napja van az elbíráláshoz, majd további 5 napon belül kiutalják a pénzt a család részére.

Összegezve

 • Legalább egy legfeljebb 25 éves gyermek (a 12. hetétől a magzat is számít) a háztartásban.
 • A támogatás a beruházás felére, maximum 3 millió forintig vehető igénybe.
 • Kisebb összeg is igényelhető.
 • Csak egyszer veheti igénybe ugyanaz a család.
 • Házaspárok, élettársak, egyedülállók és elváltak is igényelhetik, ha gyermeket nevelnek.
 • A megváltozott képességűek, gyodra jogosult gyermekek esetében a 25 éves életkorral nem kell számolni.
 • Az egyszülős családok is igénybe vehetik a nevelt gyermekek számától függetlenül.
 • A gyermekeket külön-külön nevelő elvált szülők a támogatáson is osztozhatnak, de ha a két szülő közül csak az egyik nevel gyermeket, akkor ő a jogosult.

A bejelentett információk nem teljeskörűek, a többi részlettel folyamatosan frissítjük cikkünket!

Valósítsa meg velünk napelemes rendszerét
és vegye igénybe az Otthonfelújítási támogatást!

Miért a RENA Solar?

magyar és német zászló

 • Kiváló minőségű német modulok
 • Saját kivitelező csapat
 • Több mint 13 éves tapasztalat
 • Teljes körű ügyintézés, kivitelezés

Ön is megújulna?

Kérjen ajánlatot kollégáinktól!

Ajánlatkérés