Ipari Napelemparkok Szakmai Napja

Beszámoló a szakmai napról

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétével megtisztelte rendezvényünket.

Köszönhetően Önöknek és az előadóinknak sikeres napot zártunk!

A szakmai nap első előadását Nyilas Bálint tartotta a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) képviseletében. A rendezvényen kitért a szervezet céljaira, a Magyarországon beépített napelemek teljesítményéről, szabályozási problémákról, illetve részletesen beszélt a METÁR támogatási rendszerről.

Egyik szakértőnk, Bettina Hammerschmidt sajnálatosan nem tudott részt venni a szakmai napon, előadását a távollétében Lovász Attila „beugrásával” mentette meg az REC napelemekről.

A harmadik előadó Bogár Attila, a TÜV Rheinland Üzletfejlesztési Igazgatója a naperőművek kockázatainak minimalizálásáról beszélt, többek között kitért a kockázatok beazonosítására, termékminőségre, illetve a naperőművek minőségi mutatójára, a Performance Ratio-ra.

Lovász Attila a RENA Solar ügyvezetője hangsúlyozta a megfelelő üzemeltetés és karbantartás kérdéseit, emellett körvonalazta a jellemzően előforduló kivitelezési hibákat, amelyek idővel kárt okozhatnak a beruházónak. A napelemparkok műszaki átvizsgálásának az a célja, hogy a tulajdonos/finanszírozó objektív képet kapjon a naperőmű állapotáról akár adás-vételkor, hitelszerződés aláírása előtt.

Álló fogadás ideje alatt, ebédszünetben lehetőség volt a kapcsolatépítésre.

A szünet után Kodaj Dávid a Solar Check Energetika ügyvezetője beszélt napelempanelek kapcsán felmerülő tipikus hibákról, illetve a hőkamerás diagnosztikai mérésekben rejlő lehetőségekről.

A következő előadást Olaszi Bálint tartotta, az Ewiser Forecast alapítója, a napelemparkokhoz kapcsolódó kötelező adminisztrációról, menetrendezésről a régi KÁT és a METÁR/KÁT esetén, illetve inverter monitoringról.

A szakmai utolsó előadója Morva Attila, a TakarékBank Zrt. Vállalati Üzletágának Igazgatója volt, aki a TakarékBank bemutatását követően napelemparkok banki finanszírozásának feltételeiről beszélt.

A kerekasztal beszélgetésen elhangzott kérdések és válaszok után kisorsoltuk a RENA Solar, a TÜV Rheinland és a Solar Check által felajánlott 2 millió forint értékű teljes körű napelempark átvizsgálást! A nyereményjáték nyertesének, Nyalka Antalnak még egyszer gratulálunk! A nyeremény átvizsgálást hamarosan elvégezzük.

A rendezvény végeztével még hosszas beszélgetések folytak az előadók és a résztvevők között.

Reméljük, hogy értékes szakmai kapcsolatok születnek/születtek a rendezvénynek köszönhetően és az elhangzottak hasznosnak bizonyulnak a jövőben.

Fotók a szakmai napról

Ipari Napelemparkok Szakmai Napja

2019. február 20., szerda
Budapest, Lurdy Ház

2019. február 20-án a TÜV Rheinland, a RENA Solar és a Solar Check Energetika közös szakmai napot szervez napelempark befektetők részére. A rendezvénnyel azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy segítsük a napelempark befektetőket eligazodni a magyar szolár piacon és hogy rávilágítsunk arra, hogy a naperőmű projekt mely területeire érdemes kiemelt figyelmet szentelni.

A program előadásaiban többek között szó lesz a napelemparkok kapcsán felmerülő kockázatok kezeléséről, nem megfelelő termelést felmutató erőművek átvizsgálásáról és a javítási lehetőségekről, naperőművek üzemeltetéséről és karbantartásáról, illetve műszeres diagnosztikai lehetőségekről.

Helyszín:

Lurdy Ház, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., 1097

Időpont:

2019.02.20. 10:00-16:00

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az online regisztrációi itt érhető el.

Parkolás: ingyenes a Lurdy Ház felszíni parkolójában

Előadóink és témáik

MEKHTóth Tamás, Mb. Általános ElnökhelyettesNyitóbeszéd
RENA SOLARLovász Attila, ÜgyvezetőNapelemparkok átvizsgálása
Ewiser ForecastOlaszi Bálint, AlapítóMenetrend előrejelzés
Solar CheckKodaj Dávid, ÜgyvezetőNapelemparkok hőkamerás diagnosztikája
TÜV RheinlandBogár Attila, Üzletfejlesztési IgazgatóNaperőmű parkok kockázatainak minimalizálása
TakarékBank Zrt.Morvai Zsolt, Vállalati Üzletág IgazgatóNapelemparkok finanszírozása
RECBettina Hammerschmidt, Senior Key Account ManagerREC napelem modulok

A rendezvény programja

 • 9:30 - 10:00 Regisztráció

 • 10:00 - 12:30 Délelőtti előadások

  • 10:00 - 10:10 MEKH, Tóth Tamás, megnyitó
  • 10:20 - 10:50 REC napelem modul gyártó
  • 10:55 - 11:25 TÜV Rheinland, Bogár Attila
  • 11:30 - 12:00 RENA Solar, Lovász Attila

 • 12:00 - 13:00 Ebéd - állófogadás

 • 13:00 - 16:00 Délutáni előadások

  • 13:00 - 13:30 Solar Check, Kodaj Dávid
  • 13:35 - 14:05 Ewiser Forecast, Olaszi Bálint
  • 14:10 - 14:40 TakarékBank Zrt., Morvai Zsolt
  • 14:45 - 15:15 Kerekasztal beszélgetés a nap előadóival
  • 15:20 - 15:30 Nyereményjáték sorsolása
  • 15:30 - 15:40 Esemény zárása

A rendezvényben együttműködő partnereink a TÜV Rheinland és a Solar Check.

Ha személyesen megismerkedne velünk, és érdeklik az iparág aktuális információi, kérjük regisztráljon ingyenes szakmai napunkra!